Brudit

Novalja, recept Katica Škunca

Sastojci:

  • 1,5 – 2 kg manula ( gira oblica )
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 luka
  • 400 g pelata
  • pola žličice brašna
  • lovor
  • ružmarin
  • papar
  • sol
  • 1 dl vinske kvasine

Pripremiti sve sastojke koji su vam potrebni, potom ribu očistiti, oprati i ocijediti.
Ispeći ribu.
Na ulju na kojem su se pekle manule pirjati luk i dodati pola žličice brašna da se malo zgusne.
Dodati malo vode, list lovora, grančicu ružmarina, pelata, papra te octa po želji. U tu smjesu poslagati natrag manule da zakuhaju. Kada su skuhane dodati po želji još soli i octa.
Servirati s palentom.

Napomena: Brudet nije dobro miješati da se riba ne raspadne. Dovoljno je samo protresati posudu u kojoj se kuha.