Lazanje s ovčetinom

Vlašići, recept Slavka Špalancin

Sastojci za pripremu lazanja:

  • brašno
  • voda
  • sol

Sastojci za juhu:

  • komad ovčetine
  • voda
  • sol,papar
  • mrkva
  • celer
  • peršin
  • luk

Priprema lazanja (rezanci od tijesta)

Umijesiti obično tijesto te ga razvaljati u krug da bude pola centimetra debelo i pustiti da malo odstoji.
Tijesto zarolati, pobrašniti i onda sitno nožem narezati na tanke pola prsta debele trake.
Ponovno pobrašniti i ostaviti da odstoji.
Za to vrijeme pripremiti juhu.
U veći lonac staviti meso i povrće.
Pustiti da kuha sat i pol po potrebi dolijevati vode.
Kad se meso skuhalo procijediti ga skupa s povrćem a od tekućine zakuhati juhu i u nju dodati lazanje.
Juhu servirati vruću.
Meso posuti s krupnom paškom soli.