Noć muzeja 2020.

U 2020. godini održat će se petnaesta po redu NOĆ MUZEJA, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.
Gradski muzej u Novalji sudjeluje s izložbom „Naši otočani u Domovinskom ratu 1991. – 1995. „ u kojoj je sudjelovalo lokalno stanovništvo otoka Paga donošenjem vlastitih fotografija, dokumenata, video snimki…

Manifestaciju Noć muzeja u proteklim godinama gradili su muzealci svojim programima, publika koja je iz godine u godinu podržavala manifestaciju, ukupna javnost, mediji i partneri. Na temelju brojnih anketa, istraživanja stavova posjetitelja hrvatskih muzeja te kvalitetne evidencije posjeta muzejima i drugim baštinskim ustanovama, može se reći da je više od 5.000,000 posjetitelja pohodilo hrvatske muzeje proteklih 15 godina tijekom održavanja manifestacije. Jedan od najznačajnijih dosega manifestacije je promocija muzeja i muzejske struke i stvaranje nove publike, jer su brojni posjetitelji u Noći muzeja „otkrili„ muzeje, da bi kasnije postali stalna publika.

Izložbu i stalni postav Gradskog muzeja besplatno pogledajte 31.1. od 18:00 – 00:00.

Veselimo se vašem dolasku.