Štrike Pag

Pag, recept Jasna Magaš

Sastojci za nadjev:

  • 60 dkg badema
  • 50 dkg šećera
  • 4 jaja
  • 2 vanilije
  • 3 limuna
  • malo maraskina- 2-3 čepa

Bademe očistiti i samljeti.
Pomiješati sa šećerom, vanilijom i koricom limuna.
Sve dobro promješati, dodati malo izrađena jaja u smjesu i dodati maraskina po želji.
Smjesa ne smije biti rijetka.
Od smjese snapraviti valjak kojeg se poslije slaže na šrike.
Podijeliti ga na 4 jednaka dijela.

Sastojci za tijesto

  • 20dkg margarina
  • 70dkg brašna
  • 2 jaja
  • 1 žumanjak
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 20dkg šećera

Od navedenih sastojaka napraviti glatko tijesto. Ako je tijesto pretvrdo dodati malo mlijeka.
Podijeliti ga na 4 jednaka djela te tanko razvaljati na 4 trake.
Na svaku traku poslužiti nadjev kojeg rasporedimo pomoću vilice na tijesto.
Uokolo svake štrike stavimo ukrasnu traku od tijesta.
Peći oko 170 C dok ne dobiju zlaćanu boju.
Po želji posuti štaub šećerom.